Voor ouders

Waarom Kinderopvang Kiekeboe

Bij Kinderopvang Kiekeboe staan de kinderen centraal. Wij geloven erin dat elk kind uniek is, en elk kind op een eigen manier behandeld moet worden.

 

  • Kinderdagverblijf

In de eerste levensjaren staat een kind volop in de ontwikkeling, op het kinderdagverblijf wordt hier ook veel aandacht aan besteed. Structuur is daarbij essentieel, op de groepen verloopt alles volgens de vaste dagindeling. Kinderopvang Kiekeboe hecht veel waarde aan de communicatie met de ouders. Tijden het brengen en ophalen van uw kind wordt daarbij een uitgebreide overgang plaats. Zo weten wij vooraf hoe uw kindje zich vandaag voelt, daar kunnen de pedagogische medewerkers daar rekening mee houden. De pedagogische medewerkers vertellen u bij het ophalen hoe de dag verlopen is en wat uw kindje allemaal heeft gedaan. Via het ouderportaal wordt er ook gedurende de dag veel informatie gedeeld met de ouders. U heeft zo digitaal inzicht in wat uw kindje heeft gedaan, en kan u altijd contact houden met de leidsters.

 

  • Buitenschoolse opvang

Op de buitenschoolse opvang proberen wij de kinderen op een educatieve en leuke manier te vermaken. De kinderen worden op de BSO geholpen met hun huiswerk, en overhoord indien een kindje een toets heeft. Verder vindt Kinderopvang Kiekeboe bewegen erg belangrijk, er worden daarom ook regelmatig sportactiviteiten uitgevoerd zoals, kickboks en judo. Daarnaast worden er in de vakantie veel leuke uitstapjes georganiseerd, zoals een dagje naar de NEMO, Oud Valkeveen, de bioscoop of naar het park.

 

  • Voorschool

Op de voorschool kan uw kind zorgeloos spelen én leren. Kinderopvang Kiekeboe biedt Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Daardoor is de overgang naar de lagere school makkelijker en worden de peuters beter voorbereid op de basisschool.

Peuters van 2-4 jaar komen samen spelen onder begeleiding van 2 pedagogisch medewerkers. Wij gebruiken de VVE methode waarbij kinderen spelend leren en hun sociale vaardigheden ontwikkelen.

De peuters komen 2 dagdelen per week: een ochtend en een middag. Peuters die extra aandacht nodig hebben in hun ontwikkeling kunnen 4 dagdelen komen.

 

Kinderopvangtoeslag
De Voorscholen vallen onder gesubsidieerde kinderdagverblijven. U vindt de registratie op de website landelijke register kinderopvang onder ‘kinderdagverblijf’ en de naam KDV Kiekeboe.