Voorschool Pierewiet

Stedenpunt - Kampenweg 3
1324 SB Almere Stad
Tel: 036 - 533 3360

 Aanmelden

Spelen bij Pierewiet
Bij Pierewiet werken we samen met basisschool Het Samenspel. We bieden hier Vroeg- en Voorschoolse Educatie (VVE). Wij vinden het een heerlijke uitdaging om elk dagdeel met peuters te werken en om hen de basisvaardigheden spelenderwijs aan te leren. Door de samenwerking met de basisschool zorgen we voor een doorgaande lijn op pedagogisch en didactisch gebied en verkleinen we achterstanden. Pierewiet en Samenspel gebruiken dezelfde methode en bieden dezelfde thema’s aan. Pierewiet is gevestigd in activiteitencentrum Stedenpunt . Daardoor is er een compleet aanbod voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar op deze locatie.

Kinderopvangtoeslag
De voorscholen vallen onder gesubsidieerde kinderdagverblijven. U vindt de registratie op de website Landelijke Register Kinderopvang onder kinderdagverblijf en de naam ‘Pierewiet’ of registratienummer 233115389.

Lees hier het pedagogisch werkplan en de inspectierapporten van de GGD.

Openingstijden
Brengen: Halen:
's morgens tussen 08.00 - 09.00 uur 's morgens om 12.00 uur
's middags tussen 13.00 - 13:15 uur 's middags om 17.00 uur

Groepsindeling
Groep 1 maandagochtend donderdagmiddag
Groep 2 dinsdagochtend vrijdagmiddag
Groep 3 woensdagochtend maandagmiddag
Groep 4 donderdagochtend dinsdagmiddag
Groep 5 vrijdagochtend woensdagmiddag

VVE Thuis
We bieden ook het programma VVE Thuis aan de ouders.
Het programma sluit aan bij de thema’s die op de voorschool worden gegeven.
Op deze manier worden de vaardigheden en betrokkenheid van de ouders vergroot.

Interesse?
Wilt u als nieuwe ouder meer weten, kom dan gerust langs voor een rondleiding.
U kunt ons ook bellen. Ons telefoonnummer is 036 - 841 5802.

TIP: Onderaan deze pagina bij praktische informatie en hiernaast in het roze kader leest u precies hoe het halen en brengen, eten en drinken werkt.

Tot ziens bij Pierewiet! 

Praktische informatie
Als u uw peuter brengt kunt u blijven om samen met uw kind te spelen of samen iets te knutselen over het thema waar we mee bezig zijn.
Dit noemen we spelinloop. Op deze manier is de overgang van thuis naar de speelzaal makkelijker. Uiterlijk om 09.00 uur neemt u afscheid, zodat we met onze activiteiten kunnen beginnen. Bij het ophalen nemen we samen met de ouders de dag door en sluiten we gezamenlijk af met een liedje.

Wennen
De eerste keren dat uw peuter komt zal het niet meteen het hele dagdeel blijven. We hanteren een wenperiode die is afgestemd op de behoefte van uw peuter.

  

Ophalen door een ander
De meeste kinderen worden door ouders opgehaald, soms ook door de oppas of een opa of oma. Wanneer uw peuter door iemand anders wordt opgehaald, dient u dit vooraf bij de leidsters aan te geven. Eventueel kunt u ook nog tijdens de ochtend bellen met de leidsters en aangeven door wie uw kind wordt opgehaald.

Tussendoortje
Het is de bedoeling dat u uw peuter ‘s morgens in een trommeltje schoongemaakt fruit  meegeeft. 

In de tas
Ook op de tas de naam van uw kind schrijven.
In de tas extra schone kleding en eventueel luiers meegeven. Ondergoed, broek, shirt/trui en sokken. Een ongelukje met plassen of tijdens het spelen met water is zo gebeurd. Het is dan wel zo prettig dat er met eigen kleding verwisseld kan worden.

Bereikbaarheid ouders
Op uw inschrijfformulier heeft u telefoonnummers opgegeven waar u privé en eventueel elders bereikbaar bent. We merken nog wel eens dat met name de mobiele nummers na verloop van tijd niet meer in gebruik zijn. In geval van een noodsituatie is dit erg vervelend. We verzoeken u dan ook om wijzigingen in uw (mobiel)telefoonnummers aan ons door te geven.
Overleg met de leidster
De dagelijkse contacten tussen u en de leidsters ontstaan tijdens het halen en brengen. Het kan zijn dat u echter behoefte heeft iets langer met de leiding te overleggen, bijvoorbeeld over de ontwikkeling van uw kind of een opvoedkundig probleem. De leidsters zullen altijd proberen hiervoor op korte termijn een afspraak te maken.
Ongeveer 3 maanden na de start op de speelzaal plannen wij een moment om de wenperiode te bespreken.