Onze locaties

Onze locaties

Kinderopvang Kiekeboe bestaat uit knusse, huiselijke en sfeervolle groepen. Alle locaties zijn veilig, hygiënisch en vrolijk ingericht. Dit zorgt voor een fijne omgeving voor de kinderen. Binnen de organisatie zijn alle groepen kleinschalig ingericht, dit zorgt ervoor dat alle leidsters alle kinderen kennen. Heel belangrijk: alle kinderen en hun ouders kennen ook alle leidsters. De betrokken en vaste leidsters stimuleren de kinderen in hun gehele ontwikkeling. In de eerste levensjaren is het namelijk belangrijk dat de kinderen hierin worden gestimuleerd. Vandaar dat de ontwikkeling van de kinderen door de leidsters wordt bijgehouden. Hierdoor is het voor de ouders inzichtelijk welke stappen de kinderen hebben genomen tijdens hun periode bij Kinderopvang Kiekeboe.

Kinderopvang Kiekeboe staat voor kwalitatieve opvang. Dit wordt gerealiseerd doordat er ook op de kinderdagverblijven gebruik wordt gemaakt van de VVE-methode Piramide. Hierdoor wordt er tijdens de opvang aandacht besteed aan de taalontwikkeling van de kinderen. Zo worden eventuele taalachterstanden voorkomen of verminderd.

Kinderopvang Kiekeboe maakt gebruik gemaakt van de Gordon methode. Dit betekent dat we niet geloven in straffen, wél in goede communicatie met de kinderen. Conflicten lossen we zo op dat kinderen zich toch gewaardeerd voelen en begrijpen waarom iets niet mag of kan.

Hieronder vind u meer informatie over onze locaties en ook de mogelijkheid om uw kind direct in te schrijven.

Kom gerust langs om de sfeer te proeven! Bel 036 – 8415802

Lees hier over onze visie en pedagogisch beleid of bekijk het inspectierapport van de GGD.

Vragen? 
Wilt u meer weten? Bel met onze leidsters op 036 – 8415802

, of stuur een e-mail naar info@kinderopvang-kiekeboe.nl met uw vraag.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 18:30 uur.

Aanmelden

Wij staan geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP) onder kinderdagverblijf en de naam KDV Kiekeboe.

Kinderdagverblijf

 

Graag stel ik mij voor. Ik ben Jorien Keijzer en sinds augustus 2020 ben ik werkzaam als leidinggevende bij Kinderopvang Kiekeboe.  Ik heb jarenlang gewerkt bij verschillende voorscholen in Amsterdam als hbo’er op de groep. Kinderen moeten een veilige plek hebben om zich te kunnen ontwikkelen, dus de sfeer op het kinderdagverblijf vind ik erg belangrijk. De kinderdagverblijven van Kinderopvang Kiekeboe zijn huiselijk en kleinschalig. Dat is wat mij aanspreekt bij Kinderopvang Kiekeboe. Ook is het van belang dat mijn collega’s met plezier naar hun werk gaan en dat ze zich kunnen blijven ontwikkelen. We werken samen aan mooi doel: de kinderen een veilige en rijke speel-leeromgeving bieden.

 

Wij hebben onwijs leuke betrokken medewerkers. De medewerkers hebben passie om de kinderen te verzorgen en te stimuleren in hun ontwikkeling. Er worden leuke activiteiten en uitjes bedacht. De pedagogische medewerkers kunnen zich volop ontwikkelen door middel van coaching en trainingen. Bij Kinderopvang Kiekeboe werken er veel vaste gezichten. Er zijn een aantal vaste inval-medewerkers in dienst die worden ingezet bij afwezigheid.

Kinderdagverblijf Vlindertuin

Het kinderdagverblijf is op loopafstand van het Almere Centrum. Het adres is:

J.G. Suurhoffstraat 45
1314 NR Almere
Kantoor Tel: 036-8412601

LRK: 197751647

De Vlindertuin is een kleinschalige en huiselijk kinderdagverblijf. We vinden het belangrijk dat de kinderen en ouders zich thuis voelen.  De locatie heeft 2 groepsruimtes en 2 buitenspeelplekken. Op de babygroep is er genoeg te ontdekken qua materiaal en speelgoed. Er worden leuke activiteiten georganiseerd zoals het ontdekken van verf op de handen en voeten. Ook worden er veel liedjes gezongen met de baby’s. Een van de favoriete activiteiten van de kinderen is dansen. Dit doen ze daarom dagelijks. Er wordt regelmatig buiten gespeeld met de baby’s.

Op de peutergroep worden maximaal 16 kinderen opgevangen van 2 tot 4 jaar. Er wordt gewerkt met het VVE-programma Piramide. Met het VVE-programma stimuleren en verbeteren de pedagogisch medewerkers de ontwikkeling van alle kinderen in de groep. De PM’ers zorgen ervoor dat het thema zichtbaar is op de groep. Er worden bij elk thema andere materialen toegevoegd zodat de kinderen een uitdagende speelleeromgeving hebben. Tijdens het thema ‘Kleding’ hebben de kinderen met textielstiften en scharen zelf T-shirts gemaakt. Daarna hebben ze hun T-shirts tijdens een modeshow aan ouders laten zien.

Kinderdagverblijf Rozemarijn

Gipskruidweg 217

1313 CS Almere

Tel. 036-8441608

LRK: 234856221

Rozemarijn is een verticale groep van 0-4 jaar met maximaal 14 kinderen. Voor de allerkleinste is er een grondbox zodat  ze op een veilige en rustige plek kunnen spelen en ontdekken. Het mooie aan de verticale groep is dat de kinderen van elkaar kunnen leren. Ze leren rekening houden met elkaar en zich aan te passen. De oudere kinderen willen graag helpen bij de flesjes van de baby’s. Als de kleintjes naar bed gaan hebben de PM’ers tijd voor een activiteit zoals knutselen. Er wordt gewerkt met het VVE-programma Piramide.

Kinderdagverblijf Lettergarden

Hendrik Marsmanstraat 2

1321 TA Almere

Tel.

LRK: 

Tekst

Buitenschoolse opvang

In Almere Stad en Almere Buiten bieden we opvang voor kinderen die naar school gaan. De kinderen kunnen bij de BSO heerlijk ontspannen na een schooldag. Voor de kinderen is het natuurlijk ook belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan het huiswerk. Vandaar dat de leidsters op de BSO de kinderen ondersteunen en begeleiden met het maken van hun huiswerk. De gezondheid van de kinderen staat binnen de organisatie centraal, hier hoort bewegen ook bij. Daarom worden er ook sport, – en danslessen aangeboden. De kinderen spelen daarom ook dagelijks buiten.

Tijdens de vakanties worden er dagelijks gezonde, leerzame en vooral leuke activiteiten ondernomen.

Wilt u komen kijken? U bent van harte welkom! Bel ons op 036 – 841 5802, of stuur een e-mail met uw vraag naar info@kinderopvang-kiekeboe.nl.

Openingstijden
De opvang is zowel vóór schooltijd, als tussen de middag en na schooltijd.
De voorschoolse opvang is geopend van maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 08:30 uur.
De naschoolse opvang is altijd aansluitend aan de schooltijden van de kinderen en tot 18:30 uur. Tijdens de schoolweken kan worden gekozen uit een korte middag en/of een lange middag.

Tijdens schoolvakanties en studiedagen zijn we geopend van 07:00 tot 18:30 uur.

Feestdagen – sluiting
De week tussen kerst en oud & nieuw en op algemeen erkende feestdagen is de BSO gesloten. Voor deze dagen heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag.

Kom gerust langs om sfeer te proeven!
Bel 036 – 525 5844

Lees hier over de inspectierapporten van de GGD.

Almere Stad

 

Buitenschoolse opvang Kameleon

Lingestraat 34-36

1316 CS Almere

Tel. 036-8413431

LRK: 784659874

Buitenschoolse opvang Kameleon is gevestigd in basisschool De Kameleon. BSO De Kameleon is geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen onder nummer 784659874. Lees hier over de inspectierapporten van de GGD

Kruidenwijk

 

Buitenschoolse opvang Basilicum

Basilicumweg 255

1314 KA Almere

Tel. 036 – 8443214

LRK: 213885608

BSO Basilicum is gevestigd in Kruidenwijk en is geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen onder nummer LRK 213885608.

Almere Buiten

 

Buitenschoolse opvang Egelantier

Pieter van Damstraat 38

1335 PG Almere

Tel. 036-5255844

LRK: 180520659

De Egelantier is gevestigd in Almere Buiten en geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen onder nummer LRK 180520659.

Buitenschoolse opvang Egelantier is gevestigd in basisschool De Egelantier.

 

Voorschool

 

Ik ben Mireille Hartog, leidinggevende van de vier voorscholen van Kinderopvang Kiekeboe. Al jarenlang werk ik met het jonge kind. Ik vind het geweldig om te zien hoe onze medewerkers hun passie voor peuters met mij delen. De medewerkers zorgen voor een positieve sfeer in de groep. Het is leuk om te zien dat wanneer een kind een compliment krijgt, de andere kinderen het ook meteen goed proberen te doen.

Ik ben trots op onze werkwijze en draag daar met veel plezier aan bij!

Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen in de voorschool zich prettig voelt. Daarom zorgen wij voor rust en voorspelbaarheid voor de kinderen. Onze ruimtes zijn ingedeeld in verschillende hoeken. De hoeken worden aangepast aan het thema waar op dat moment aan gewerkt wordt. Bij het thema “ziek en gezond” spelen de kinderen in hun eigen consultatiebureau of ziekenhuis. In de bouwhoek maken ze met de blokken bedjes voor de zieke knuffels. In de leeshoek lezen ze boeken, passend bij het thema. Aan de puzzeltafel maken ze puzzels en zijn ze bezig met ontwikkelingsmateriaal. Aan de knutseltafel knutselen ze een eigen dokterskoffer en benoemen we de inhoud. Zo zijn we elk thema met passende activiteiten bezig.

Bewegen is ook een belangrijk onderdeel van de dag. Vooral jonge kinderen kunnen nog niet heel lang stilzitten. We doen beweegliedjes, we bewegen tijdens kringactiviteiten, we spelen buiten met de fietsen, ballen en speeltoestellen.

Ook gaan wij elk jaar met een aantal groepen naar een peutervoorstelling in het theater. Ook komen er een paar keer per jaar kunstenaars op de groep om samen met de kinderen bezig te zijn met muziek, dans, toneel of kunst.

Kortom we lachen, dansen, zingen, bewegen, spelen en leren samen met de kinderen.

 Op elke voorschool locatie werken twee of drie vaste pedagogisch medewerkers. Deze medewerkers zijn allemaal opgeleid om te werken met de VVE methode Piramide. Wij vinden het belangrijk dat de medewerkers aansluiten bij de ontwikkeling en de behoeften van uw kind. Doormiddel van jaarlijkse coaching en trainingen, houden we de kwaliteit van de pedagogische medewerkers hoog.

Voorschool Tierelier 

Voorschool Tierelier is gevestigd in basisschool De Egelantier in Almere Buiten.

Basisschool Egelantier

Pieter van Damstraat 38

1335 PG Almere

Tel. 036-5255844

LRK: 172615999

Voorschool De Kleine Prins

Voorschool Kleine Prins is gevestigd in basisschool de Kameleon in Waterwijk.

Basisschool Kameleon

Lingestraat 34-36

1316 CS Almere

Tel. 036-8413431

LRK: 335741009

Voorschool Muis

Voorschool Muis is gevestigd in basisschool Digitalis in Kruidenwijk.

Basisschool Digitalis

Rolklaverpad 29

1314 PD Almere

Tel. 036-5345542

LRK: 504419110

Voorschool Pierewiet

Voorschool Pierewiet is gevestigd in basisschool Het Samenspel in Stedenwijk.

Basisschool Het Samenspel

Stedenpunt – Kampenweg 3

1324 SB Almere

Tel. 036-5333360

LRK: 233115389